Opvoeding Tatrahond

De tatrahond (Owczarek Podhalanski) vraagt om een baas die van nature overwicht uitstraalt. De opvoeding van de tatra moet consequent en in alle rust en harmonie plaatsvinden.

De opvoeding van een tatra pup tot aan een volwassen huishond brengt een aantal regels meTatra Pupt zich mee waaraan men zich moet houden. Voed je tatra pup op met veel liefde maar wel consequent(ja is ja – nee is nee). U als roedelleider bepaalt wanneer er gespeeld en geknuffeld wordt en ook wanneer het eindigt.

Wees met je pup het eerste jaar voorzichtig met lange wandelingen bouw dat langzaam op met 5 min per maand. Het is verstandig om met je tatra pup ook een puppy en vervolg cursus te volgen, hier beleef je samen veel plezier aan en het is leerzaam voor baas en hond. Denk er wel bij na dat een tatra pup veel rust nodig heeft.

Het is van groot belang om onze witte vriend goed te socialiseren, een aantal punten zijn: drukke straten,in de auto,markten,kermis,andere honden,kleine kinderen,vuurwerk, en een wandelingetje door onweer, als hij hieraan gewend is geraakt zal hij hierop positief op reageren. Neem uw tatra pup gewoon zoveel mogelijk overal mee naar toe.

BoswandelingEen tatrahond is pas met 3 jaar volwassen. Eenmaal volwassen kun je met je witte vriend gaan wandelen door bos of hei, of eens lekker te laten zwemmen.

 

Vergeet nooit dat een tatrahond opgevoed moet worden met zachte hand maar wel consequent. Opvoeden met harde hand werkt niet, sla uw tatra nooit, hiermee beschadigd u het vertrouwen tussen u en u tatra.

Een gouden regel luidt dan ook:opvoeden is 99%Prijzen en 1%Berispen

Houd men zich hieraan dan heb je een prachtige en een goede witte metgezel, die graag liefde neemt en geeft aan het hele gezin.

papa-met-moa